top of page

SØNDRE GREVLE

Rett utenfor Stavern ligger gården Søndre Grevle.


Gården drives av Marthe, og med to generasjoner på tunet er vi flere som er delaktige i driften. Gårdens hjerte er den gule gårdsbutikken. Denne fylles med grønnsaker og jordbær fra egen åker og kjøtt fra frilandsgrisene mine. I tillegg selges lokalmat fra små produsenter, samt frukt og andre grønnsaker fra Brunlanes.

Jeg har drevet med jordbær siden 2017, og har selv mange sommerminner med gode jordbær. Derfor åpner jeg for selvplukk hver sommer, i tillegg til jordbærsalget i gårdsbutikken.

Frilandsgrisene er alltid årets høydepunkt. De vokser opp i skogen og koser seg sommeren gjennom med røtter og jordbær. En fantastisk gjeng som gir mye glede, og et fantastisk kjøtt. Vi lager våre egne medisterkaker, og julepølser etter gårdskokkens oppskrift.

Grønnsaks åkeren blir større for hvert år, og flere typer grønnsaker får plass. Vi høster hver morgen i sesong, rett til gårdsbutikken.
Det jeg ikke produserer av frukt og grønnsaker selv, henter vi hos andre lokale bønder. Vi er så stolte av alle de flotte råvarene som produseres her.

Vi er glad i alle sesongene, og utvalget i gårdsbutikken følger dette. Fra nypoteter og nykål, til sommerens jordbær, høstens grønnsaker, til julemat fra frilandsgrisene. Til Halloween inviterer vi til en låve fylt med gresskar og spindelvev, hvor vi legger til rette for at man kan skjære ut gresskarene sine her. I desember er det julestemning med både juletresalg, gløgg, boder, og matgaver. 

Velkommen til Søndre Grevle!


Hilsen
Marthe Hillestad

 

åkerkvinnene 19.jpg

KONTAKTINFORMASJON

åkerkvinnene 11.jpg

Rakkeveien 1

3294 Stavern

+4794061416

Følg oss gjerne på Facebook for åpningstider og veibeskrivelse.

Facebook

BILDER FRA SØNDRE GREVLE

bottom of page